SI | HR | DE | EN
EU Compliant  Facebook  Youtube  Google maps

Montaža in materiali za montažo

Lesene pode lahko postavimo na katerokoli podlago: prod, travnate površine, pesek, zemljo, cement, itn. Pred postavitvijo moramo čimbolj odpraviti vse neravnine in predvideti enakomeren nagib terena (cca. 1cm na tekoči meter), da omogočimo odtekanje vode. V kolikor podlage ne moremo popolnoma poravnati, uporabimo posebne plastične ali gumijaste regulacijske podstavke (na sliki) in tako do milimetra natančno pripravimo podlago, obenem omogočimo vodi neoviran odtok, pridobimo pa tudi vmesni prostor za morebitne instalacije. Letve moramo najprej prečno povezati s profilom iste ali enakovredne drevesne vrste kot je pohodna letev.

MONTAŽA

1. Montaža s sponkami:
Za montažo s sponkami uporabljamo PA sponke (na sliki), ki so testirane in izredno kvalitetne, sestavljene so iz PA plastike ter vsebujejo 10% steklenih vlaken. Montaža s sponkami je enostavna, hitra, izgled terase je elegantnejši saj se ne vidijo vijaki. Montažo s sponkami uporabljamo pri stabilnejših drevesnih vrstah: Teak, Cumaru, Ipe lapacho, Itauba.


Navodila za montažo in vzdrževanje najdete TU

2. Montaža z vidnim vijačenjem:
Letve moramo najprej prečno povezati s profilom iste ali enakovredne drevesne vrste kot je pohodna letev. Razdalja med letvami naj bo 4-5mm, tako da omogočimo odtok vode, razdalja med prečnimi povezovalnimi letvami pa naj bo med 35-45 cm. Za vijačenje uporabite vijake iz nerjavečega jekla. Vsako letev pritrdimo z dvema vijakoma pri tem pa pazimo, da vijake ne postavimo preveč na rob letve. Za podkonstrukcijo vedno uporabljamo eksotično drevesno sorto. V primeru, da lesa po prevzemu ne montirate takoj, ga je potrebno hraniti zvezanega in zaščitenega pred soncem v primernem prostoru. Čela desk je potrebno ščititi z voskom (čebeljim ali navadnim voskom »sveča«). V primeru spodnjega vijačenja po podestih »nevidno vijačenje« je potrebno vsak podest dodatno pritrditi z vrha na vsakem vogalu. V primeru, da podest poleg tega rahlo dvigne ga je potrebno dodatno privijačiti. Deske, ki so daljše od dveh metrov so ponavadi rahlo ukrivljene, zato se pri polaganju uporablja orodje za izravnavanje deski. Eksotični les je zelo trd in gost, zato ga je potrebno vrtati kjer se vijači (v podkonstrukcijo 3mm, skozi podnice pa 5mm). Deske je potrebno pred montažo pričeliti. Pri deski je priporočljivo posneti robove zaradi estetskega videza.

Navodila za montažo in vzdrževanje najdete TU.

3. Montaža z nastavljivimi nogicami:
Montažo z nastavljivimi nogicami uporabimo takrat, ko je razlika med podlago in želeno višino terase več kot 7 cm. Z nastavljivimi nogicami dvignemo teraso do želene višine. Na razpolago imamo nogice, ki se lahko nastavijo od 3,6 do 5 cm, 5,2 do 8,2 cm, 8,2 do 13,3 cm in 13,3 do 22,5 cm. Montaža z nastavljivimi nogicami je preprosta. Nogice pritrdimo v tla in na njih podkonstrukcijo lesene terase. Montažo z nastavljivimi nogicami priporočamo tam kjer je občutljiva izolacija. Na voljo imamo tudi 5 ali 10mm podložne ploščice.
  


Za vse informacije smo vam na voljo na 031/558-246 ali na robi@abc-net.si
 
ABC-NET-KATALOG-min-67ABC-NET-KATALOG-min-68gumica_10mmgumica_5mm_1133_22536_5180_135
Lesene terase - Robi
031 558 246 // robi@abc-net.si

Lesene terase - Sibirski Macesen - Črt
040 859 910// crt@abc-net.si
 
Žagan les - Peter
041 574 054 // peter@abc-net.si

Pot do skladišča v Materiji


 
Pokličite nas takoj in naši strokovnjaki vam bodo pomagali in odgovorili na vsa vprašanja!
PRENESITE KATALOG
V PDF formatu
NAJLEPŠE TERASE
NEZAVEZUJOČE POVPRAŠEVANJE
Prosimo, izpolnite vsa polja!
Uspešno poslano
Spoštovani,
vaše sporočilo smo prejeli.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Lep dan še naprej,
ABC-NET d.o.o.
Copyright © 2022, ABC NET d.o.o.