Lesene terase

EUTR
Lesene terase so odličen način, kako svojemu domu dodati naraven in estetski videz ter povečati njegovo uporabnost in vrednost. Pri izbiri lesa za izdelavo lesene terase je pomembno upoštevati vrsto lesa, njegovo debelino, trdoto in vzdržljivost ter ga primerno zaščititi pred vremenskimi vplivi.

Visoko kakovostne tropske drevesne vrste

Proizvodi so izdelani iz visoko kakovostnih tropskih drevesnih vrst, izredno odpornih na vremenske vplive ter glive in insekte. Poleg topline in izjemnega videza nam les iz teh drevesnih vrst nudi končni izdelek, ki je primeren za vgradnjo v zelo vlažnih in zahtevnih pogojih, tudi v obmorskih krajih. Obenem ne zahteva dodatne impregnacije ali kakršnekoli kemijske zaščite in je zaradi tega tudi ekološko primeren.

Uredba Evropske unije o lesu (EUTR)

Gozdovi sveta so pomemben naravni vir. Poleg tega, da so vir preživetja za velik del prebivalstva, prispevajo tudi k blažitvi podnebnih sprememb in varovanju okolja. Gozdovi so izrednega pomena tudi iz gospodarskega vidika. Zaradi tega se pojavlja problem nezakonite sečnje, ki poleg tega, da negativno vpliva na gospodarstvo, vpliva tudi na okolje. V luči tega, je bila sprejeta Uredba o lesu (EUTR), s katero Evropska unija vpliva na to, da se na evropskem trgu ne bi pojavljal les oz. leseni izdelki iz nelegalne sečnje. Podjetja, ki uvažajo les v EU, so zavezana k upoštevanju te uredbe. To pomeni, da morajo vzpostaviti sistem »potrebne skrbnosti«, kar pomeni, da morajo imeti dokumente o sledljivosti lesnih proizvodov od dobavitelja do stranke. V ABC NET, d.o.o. od svojih dobaviteljev zahtevamo dokazila, da je bil les sekan v skladu z uredbo EUTR. S tem tudi mi prispevamo k varovanju okolja in urejenemu gospodarstvu.

Naravno odporne vrste lesa

Po določenem obdobju, zaradi oksidacije in drugih vplivov, les dobi srebrnkasto barvo. V kolikor želimo to preprečiti in ohraniti izvirno barvo drevesne vrste, les po montaži premažemo s tikovim oljem. Postopek nato periodično ponavljamo vsaj enkrat letno. Nudimo vam naravno odporne vrste lesa, ki vzdržijo tudi v naših klimatskih razmerah (pozimi do -30 °C, poleti do 45 °C). Lesovi se odlikujejo po visoki specifični teži.
Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Prosimo, izpolnite vsa polja!
Uspešno poslano
Spoštovani,
vaše sporočilo smo prejeli.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Lep dan še naprej,
ABC-NET d.o.o.