SI | HR | DE | EN
EU Compliant  Facebook  Youtube  Google maps

Burmanski gozdni Teak

TECTONA GRANDIS – PRAVI TEAK

Ko govorimo o lesenih izdelkih za zunanjo uporabo, uporabljamo termin teak, kot sinonim za les, ki je odporen na vremenske vplive (sonce, voda)..

Domovina pravega teaka – Tectona grandis je južna in jugovzhodna Azija (Indija, Indonezija, Malezija, Tajska in Burma), po kakovosti pa izstopa les dreves, ki rastejo v Burmi. Tako se danes uporablja ime za navtični in visokokakovostni teak – burma teak.

Les teak je rumeno rjave barve – tako imenovana zlato rumena barva. Na soncu dobi značilno srebrno sivo patino, ki je hkrati tudi njegova zaščita.

Je prijeten, mehak, žameten na otip ter zelo žilav. V lesu so prisotni silikati, kateri povzročajo krhanje orodja. Vsebuje velike količine olja tako, da je potrebno pred lepljenjem dodatno les pripravit. Zaradi svoje strukture, gostih letnic in kemične sestave, je zelo odporen na glive in plesni.

Odlikuje ga zelo majhen skrček pri sušenju, zato se uporablja tam, kjer so hitre menjave suhega in vlažnega obdobja. Ker se poleg tega lahko obdeluje, se največ uporablja za pohištvo, konstrukcije in je praktično nenadomestljiv pri ladijskih palubah.

Na tržišču je zelo prisoten tudi plantažni hitro rastoči teak, ki se v glavnem uporablja za notranje pohištvo, saj je zaradi širokih letnic bistveno manj odporen na vremenske vplive.
  • Trdota po Janki: 1155
  • Specifična teža : 950 kg/m3
Lesene terase - Robi
031 558 246 // robi@abc-net.si

Lesene terase - Sibirski Macesen - Črt
040 859 910// crt@abc-net.si
 
Žagan les - Peter
041 574 054 // peter@abc-net.si

Pot do skladišča v Materiji


 
Pokličite nas takoj in naši strokovnjaki vam bodo pomagali in odgovorili na vsa vprašanja!
PRENESITE KATALOG
V PDF formatu
NAJLEPŠE TERASE
NEZAVEZUJOČE POVPRAŠEVANJE
Prosimo, izpolnite vsa polja!
Uspešno poslano
Spoštovani,
vaše sporočilo smo prejeli.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Lep dan še naprej,
ABC-NET d.o.o.
Copyright © 2022, ABC NET d.o.o.