Lesene fasade

Lesena fasada je odlična izbira za vse tiste, ki iščejo naraven in topel videz za svoj dom, poslovni prostor ali drug objekt. Lesena fasada je trajna, vzdržljiva in drugačna. Lesena fasada ni le estetsko privlačna, ampak tudi trajnostna izbira za vaš dom. Z ustrezno izbiro lesa, pravilno namestitvijo in rednim vzdrževanjem lahko ustvarite lepo in trajnostno zunanjost vašega doma.
 
Lesene fasade so nekaj posebnega. Referenčni primer lesene fasade iz eksotičnega lesa.


 
Lesena fasada - kaj izbrati?

Izbira lesa za izdelavo lesene fasade, je res velika. Lesena fasada iz sibirskega in visokogorskega macesna se lepo stara in dobi tako lepo srebrno sivo patino, kar daje vtis staranega lesa. Lesena fasada iz eksotičnega lesa tudi spremeni barvo, vendar ne tako očitno in ostane bolj na rjavo. Vam je všeč efekt žganega lesa, tudi tako leseno fasado imamo. Lesena fasada je lahko enostavna za namestitev in ponuja prilagodljivost pri oblikovanju fasade. Les za fasado se uporabi v različnih oblikah in vzorcih, kar omogoča personalizacijo videza vašega doma.
Na tržišču je veliko povpraševanje po lesenih fasadah, načeloma pa lahko uporabimo enak les kot za lesene terase. Lesene fasade so v primerjavi s terasami veliko manj obremenjene. Tako se uporabljajo visokokakovostni lesovi tropskih drevesnih vrst, sibirskega in visokogorskega macesna.
V zadnjem času pa zaznavamo vse večje zanimanje tudi za lesene fasade iz  termo modificiranega lesa skandinavske smreke in bora. Ta les ni tako primeren za terase, medtem ko se za fasade zelo dobro obnese. Postopek termične obdelave povečuje odpornost lesa na vremenske razmere, ga naredi bolj odpornega na gnilobo in ga obarva v privlačne barvne odtenke. Poleg same zaščite objekta, je les tudi dekorativne narave. Tudi za ta les, velja, da spremeni barvo (posivi), razen če ga zaščitimo z olji.

 
Lesena fasada – vzdrževanje

Lesena fasada sama posebi ne potrebuje posebnega vzdrževanja. V kolikor pa želite, da les obdrži svojo barvo, potem pa priporočamo, da ga zaščitite z olji. Lesena fasada vam bo služila veliko let, kot odličen izolator in dodaten dekor objekta.
 
Lesena fasada je tako odlična izbira za tiste, ki želijo naraven videz, hkrati pa želijo izkoristiti prednosti, ki jih nudi sodobna gradbena tehnologija. Za izbiro vaše lesene fasade se pa obrnite na naše komercialiste, ki vam bodo z veseljem rakazali vse možnosti in vam pomagali pri izbiri.

Za več informacij pokličite 031 558 246 (Robi) ali izpolnite obrazec spodaj!

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Prosimo, izpolnite vsa polja!
Uspešno poslano
Spoštovani,
vaše sporočilo smo prejeli.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Lep dan še naprej,
ABC-NET d.o.o.