Krtačen in žgan les

EUTR

Krtačen les

Krtačenje oziroma ščetkanje lesa je tehnika, s katero damo lesu star videz. Krtače izdolbejo rani - mehkejši les, tako da ostane samo kasni – trši les. Globina brazd - krtačenja je odvisna od:
  • Vrste lesa
  • Izbire krtač – granulacije ščetk
  • Pritiska
Tako krtačen les je uporaben za notranjost in zunanjost stavb. Lahko ga še dodatno zaščitimo oziroma poudarimo teksturo z oljenjem, voskanjem itd. Zelo popularno je krtačen les tudi žgati.


Žgan les

Žganje lesa – SHOU SUGI BAN/YAKISUGI
Shou sugi ban ali Yakisugi je starodavna japonska metoda, kjer les tretiramo z ognjem. To je stara tehnika naravne zaščite lesa, ki je v uporabi že stoletja. Na ta način les konzerviramo in mu podaljšamo življenjsko dobo, saj lesni škodljivci nimajo dostopa do zdravega lesa. Poleg tega mu tako poudarimo teksturo. Les je predhodno lahko krtačen, s čimer še poudarimo učinek žganja. Žgan les lahko dodatno barvamo in na ta način dobimo posebne barvne učinke, lahko ga pa samo oljimo z mineralnimi olji.
 

Za več informacij pokličite 040 859 910 (Črt).

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Prosimo, izpolnite vsa polja!
Uspešno poslano
Spoštovani,
vaše sporočilo smo prejeli.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Lep dan še naprej,
ABC-NET d.o.o.