Jatoba

AKCIJA
EUTR

Jatobo (lat. Hymenaea Courbaril) zaradi barve kličejo tudi brazilska češnja, čeprav z evropsko češnjo nima nobene zveze. Je rdečerjave barve s temnimi črtami, na svetlobi pa potemni – postane temnorjava. Drevo jatobe zraste v višino med 30 in 40 metri, s premerom 60 do 120 cm. Je zelo težak les, ki tehta pri 12 % vlažnosti 890 kg/m². V sušilnici se hitro in enostavno suši, brez večjih napak od sušenja. Pri obdelavi, to je skobljanju, rezanju itd. je zelo zahtevna, saj zaradi vsebnosti mineralov krha orodje. Je zelo trajna in odporna na glive in insekte pri zunanji uporabi, ni pa odporna v morju na morske organizme, saj le ti vrtajo luknje v njo.

 
Uporablja se za notranje pohištvo, podove, furnir, glasbila, pri zunanji uporabi pa za mostove, konstrukcije, podove itd. Les je na prostem zelo stabilen in zelo malo deluje. V daljših sušnih obdobjih ga je priporočljivo vlažiti, da preprečimo manjše razpoke lesa.
 
Trdota po Janki: 965 - 1116


Pri prodajalcu preverite dimenzije, ki so na voljo.
Priporočamo ogled materiala v našem skladišču v Materiji.

Minimalna količina naročila je 5 m².
Cene so brez DDV.

V podjetju ABC NET d.o.o. imamo 25-letne izkušnje pri prodaji in montaži lesa, zato vam bomo z veseljem svetovali kateri les je najbolj primeren za vaš pod, teraso, kopalnico ali fasado.
 

Akcija

Minimalna količina za veljavnost akcijske cene je 20 m2.

Kvaliteta Dimenzija Redna cena v € za m² Akcijska cena v € za m² Zaloga v m²
A, gladek 20 x 90 x 1850 - 6150 mm 84,00 47,80 370
A 20 x 90 x 920 mm 69,00 29,90 200


 

Za več informacij pokličite 031 558 246 (Robi).

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Prosimo, izpolnite vsa polja!
Uspešno poslano
Spoštovani,
vaše sporočilo smo prejeli.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Lep dan še naprej,
ABC-NET d.o.o.