Najbolj luksuzna plaža z leseno teraso na Jadranu

Najbolj luksuzna plaža z leseno teraso na Jadranu

Lesena terasa iz cumaruja v OpatijiV Opatiji so končno razkrili dolgo napovedujoče se kopališče z leseno teraso iz cumaruja Lido Bevanda Beach Resort, ki so ga domači mediji že označili za najbolj luksuzno plažo na Hrvaškem. Gre za repliko starega lesenega kopališča Angiolina, ki je pogorelo v požaru leta 1989. Tisoč kvadratnih metrov prostrani plažni kompleks z leseno teraso je del luksuznega butičnega hotela Bevanda. Poleg lesene terase iz cumaruja z ležalniki in senčniki pa ponuja še kavni bar, bar s prigrizki, ponudbo sladoleda in sadja, dnevni in nočni bar, lounge bar, restavracijo s specialitetami z žara in picami ter 100 kvadratnih metrov velik bazen z morsko vodo.

 Lesena terasa cumaru Opatija
Kot poroča Jutarnji list, gostje namesto za vstopnino na kopališče plačajo 90 HRK na dan za dizajnerski ležalnik z vzglavnikom, v ceno pa so vključeni še koktajl, brisača in omarica za osebne predmete.

Naložba je naročnika, lastnika Bevande Zorana Maržića, za zdaj stala 2,2 milijona evra, ker pa gre zgolj za prvo fazo velikopoteznega kompleksa, ki naj bi Bevando dokončno postavil tudi na svetovni zemljevid, naj bi se končna številka ustavila nekje pri petih milijonih ali več. Za zdaj so že preuredili peščeni del kopališča, zasadili 18 novih palm, obalno sprehajališče pa so premaknili nad hotel.

 Lesena terasa cumaru Opatija

"Opatijski Nikki Beach"
Maržić z Lidom, ki ga nekateri imenujejo kar opatijski Nikki Beach, nadaljuje tisti visoki standard, ki ga je postavil že s hotelom z desetimi sobami - vse je luksuzno, veliko pozornosti so posvetili detajlom, Lido pa je kot prvi na Hrvaškem del elitne tržne znamke Moet&Chandon Ice Imperial.

"Osnovna ideja je bila, da se Lido zgradi po vzoru plaž na francoski rivieri. Skratka, da gre za multifunkcionalni objekt, ki bo združeval plažo z gostinsko ponudbo, zabavo in sprostitvijo, vse na istem mestu. V sprednjem delu imamo leseno teraso, na kateri je 350 posebno oblikovanih ležalnikov, "v zaledju" pa so lokali,"razlaga Maržić. "To je plaža, ki je odporna proti dežju, glede na to, da imamo dobrih tisoč kvadratov pokritih površin, kjer lahko obiskovalci prevedrijo najhujše. Ni jim treba pobegniti domov, njihovo mesto pa jih bo čakalo. Poleg tega so tudi materiali taki, da se hitro sušijo."

Lesena terasa cumaru OpatijaLesena terasa cumaru OpatijaLesena terasa cumaru Opatija        Lesena terasa cumaru Opatija

Preberite si tudi naše ostale objave

Uredba Evropske unije o lesu EUTR

V ABC NET d.o.o., od svojih dobaviteljev zahtevamo dokazila, da je bil les sekan v skladu z uredbo EUTR. S tem tudi mi prispevamo k varovanju okolja in urejenemu gospodarstvu.

Centralno skladišče lesa

ABC NET, d.o.o.

Akcija - lesene terase in fasade

AKCIJA LESENE TERASE IN FASADE do 60 % popust