Lesena terasa Massaranduba

Massaranduba izvira iz Južne Amerike. Velja za enega najtežjih vrst lesa na svetu. Testi upogljivosti so pokazali, da se v večini primerov obnaša celo bolje kot Ipe. Pomembno je, da je sušena v sušilnici na 18 % vlage ter da izhaja iz severne Brazilije. Terasa iz Massarandube bo polepšala vaš objekt, saj bo žarela v bogati žametno rdeči barvi.

Massaranduba je trpežna in odporna proti gnitju in propadanju, zaradi česar je odlična izbira za lesene terase. Massaranduba je zelo priljubljena naravna alternativa WPC-ju ali podobnim proizvodom.

Barvno je podobna Mahagoniju. Doma je v Srednji in Južni Ameriki. Drevo doseže višino do 55 m in premer do 190 cm Njegova življenjska doba je vsaj 30 let. Po kakovosti in življenjski dobi malo presega Bangkirai. Gostota lesa je od 1.100 do 1.350 kg/m³.

Vse več se jo uporablja za zunanje konstrukcije, kjer prihaja do večjih obremenitev (pri lesenih mostovih, nabrežjih, pomolih, okoli bazenov in podobno). Na vrtovih pa za izdelavo zunanjih podov, teras, balkonov, ograj in drugih konstrukcij.

Preberite si tudi naše ostale objave

Akcija - lesene terase in fasade

AKCIJA LESENE TERASE IN FASADE do 60 % popust

Največji uvoznik eksotičnega lesa v Sloveniji

Uvažamo eksotični les iz Brazilije, Sibirski macesen iz Rusije in pravi teak iz Burme. Na zalogi več kot 200.000 m² lesa.

Centralno skladišče lesa

ABC NET, d.o.o.