Lesena terasa Itauba

Drevo Itaube zraste do 40 m visoko. Največ ga najdemo v Braziliji in sicer v Amazoniji.

Barva varira med rumeno in temno sivorjavo s srednje izrazito enakomerno strukturo. S časom svetla barva temni. Neredko se na lesu pojavijo črni madeži, ki na zraku izginejo. Je zelo trd in težek les, zaradi prisotnosti silikatov krha orodje. Les itaube je zelo stabilen in odporen na zunanje vplive - spada v razred 1 po EN 350- 2, kar pomeni nad 30 let obstojnosti pod vplivom atmosferilij.

Ravno zato se največ uporablja pri zunanjih konstrukcijah, mostovih zunanjih deckingih, lahko pa se uporablja tudi za izdelavo vrat, furnirja, notranjega parketa, v ladjedelništvu itd.

Itauba je nedvomno ena izmed najboljših vrst eksotičnega lesa na trgu. Lahko se pohvali z vzdržljivostjo, dolgo življenjsko dobo, in je visoko odporna na lesne bakterije in organizme. Itauba je super za zunanje lesene terase. Se pa prav tako uporablja za pohištvo, čolne, ladje, mostove in celo notranje letvice nekaterih vozil. ÄŒe Itaubo uporabite za čolne, na zunanji terasi ali za pohištvo, ste lahko prepričani, da ste izbrali zelo trpežen les, ki je prijeten tudi za oči.

ABC NET ima že 22-letne izkušnje pri prodaji in montaži lesa, zato vam bomo z veseljem svetovali kateri les je najbolj primeren za vaš leseni pod, teraso, kopalnico ali fasado.

Pokliči te nas na 031 558 246 ali nam pišite na info@abc-net.si

Dimenzije na razpolago:
20 x 90 x 920 - 3650 mm
20 x 105 x 940 - 2015 mm
20 x 120 x 920 - 1850 mm

Preberite si tudi naše ostale objave

Uredba Evropske unije o lesu EUTR

V ABC NET d.o.o., od svojih dobaviteljev zahtevamo dokazila, da je bil les sekan v skladu z uredbo EUTR. S tem tudi mi prispevamo k varovanju okolja in urejenemu gospodarstvu.

Centralno skladišče lesa

ABC NET, d.o.o.

Akcija - lesene terase in fasade

AKCIJA LESENE TERASE IN FASADE do 60 % popust