Lesena terasa Cumaru

Cumaru je zelo trd in odporen les brazilskega porekla. Cumaru je rdečkastorjave do zlatorjave barve ter 120 % gostejši od hrasta. Na prostem postane enakomerno svetlo rjav, pod vplivom padavin in sonca v zunanjem okolju pa dobi enakomerno srebrno sivo patino. V kolikor želimo ohraniti barvo, ga je potrebno naoljiti s tikovim oljem. Les cumaru je tudi težko gorljiv in zato primeren tako za stanovanjske objekte kakor tudi za javne prostore.
Cumaru, znan tudi kot brazilski teak ali zlati teak, je naravno trajen brazilski les z visoko gostoto. Cumaru je odporen proti gnitju in propadanju, zaradi česar je odlična izbira za zunanjo uporabo, kot so talne obloge, lesene terase. Njegove barve so tople in privlačne. Cumaru terasa se stara elegantno in ima zelo dolgo življensko dobo, tudi preko 35 let brez vzdrževanja tudi pri direktnem stiku z zemljo.

Na kvaliteto cumaruja zelo vpliva poreklo materiala in sušenje v sušilnici (KD) na 18 % vlage. 

Drevo cumaru raste v Srednji in Južni Ameriki. Doseže višino do 55 m in premer do 170 cm. 

Za cumaru champagne veljajo enake lastnosti kot za cumaru, razlikuje se po barvi in strukturi.

Svetujemo vam pri vsem, kar potrebujete za vašo cumaru teraso vključno s postavitvijo, pritrdilnimi sistemi in vzdrževanjem. Imamo več skupin monterjev po Sloveniji. Ker je les cumaru naravni material, se je potrebno natančno držati navodil za montažo. 

ABC NET ima že 22-letne izkušnje pri prodaji in montaži lesa, zato vam bomo z veseljem svetovali kateri les je najbolj primeren za vaš leseni pod, teraso, kopalnico ali fasado.

Pokličite nas na 031/558-246 ali nam pišite na robi@abc-net.si

Dimenzije na razpolago:
Cumaru:
20x90/100x930 - 6150 mm

Cumaru champagne:
20x100/140x930 - 6150 mm

 

Preberite si tudi naše ostale objave

Uredba Evropske unije o lesu EUTR

V ABC NET d.o.o., od svojih dobaviteljev zahtevamo dokazila, da je bil les sekan v skladu z uredbo EUTR. S tem tudi mi prispevamo k varovanju okolja in urejenemu gospodarstvu.

Centralno skladišče lesa

ABC NET, d.o.o.

Akcija - lesene terase in fasade

AKCIJA LESENE TERASE IN FASADE do 60 % popust