Lesena terasa Burma Teak

Burma Teak je eden izmed najbolj dragocenih trdih lesov na svetu. Tikovina izžareva redko lepoto, ki se odraža v njenem zlato rjavem lesku in dekorativni strukturi. Te lastnosti tikovine so razlog za veliko povpraševanje po tej vrsti lesa.
Uporaba tikovine je vsestranska, tako za vrata, okenske okvirje, kot za zunanje in notranje pohištvo ter za lesene terase iz tikovine, ki so vedno nekaj posebnega. Talne lesene obloge iz tikovine prostor polepšajo in mu dodajo vrednost. Burma teak je les za zahtevnejše stranke, ki želijo v svoj dom vnesti eleganco in toplino lesa. 
Prednost tikovine je v tem, da se ne upogiba, lomi in ne postane krhka. To pa za to, ker je to eden izmed redkih lesov, ki ima naravno olje za zadrževanje vode.

Teak se ne ovija, lomi ali počrni, niti kadar je v stiku s kovinami. Zelo pomembna značilnost tikovine je njena vzdržljivost v vseh vrstah klimatskih pogojev. Zunanje talne obloge in pohištvo iz tikovine ne potrebujejo barv ali lakov. Sneg, dež in sonce ne morejo zmanjšati moči tikovine. Odlikuje ga zelo majhen skrček pri sušenju, zato se uporablja tam, kjer so hitre menjave suhega in vlažnega obdobja. Največ se uporablja za pohištvo, konstrukcije, ladijske palube ... Burma teak priporočamo tudi za tla v kopalnici, za leseno teraso, leseno fasado . Letvice iz teaka se največ uporabljanjo v navtiki.

ABC NET kupuje naravni burma teak, 1. kakovostnega razreda, ki se ne cepi, ne trstiči in ima vzdržljivost tudi do 50 let. Drevesa Burma teak-a sekamo po 30-em letu starosti, saj se do takrat nabirajo olja.
Na tržišču je zelo prisoten tudi plantažni hitro rastoči teak, ki se v glavnem uporablja za notranje pohištvo, saj je zaradi širokih letnic bistveno manj odporen na vremenske vplive.

ABC NET ima že več kot 20-let izkušenj pri prodaji in montaži lesa, zato vam bomo z veseljem svetovali kateri les je najbolj primeren za vaš leseni pod, teraso, kopalnico ali fasado.

Pokliči te nas na 031/558-246 ali nam pišite na robi@abc-net.si 

Dimenzije na razpolago:
20x95x900 - 3000 mm

Preberite si tudi naše ostale objave

Uredba Evropske unije o lesu EUTR

V ABC NET d.o.o., od svojih dobaviteljev zahtevamo dokazila, da je bil les sekan v skladu z uredbo EUTR. S tem tudi mi prispevamo k varovanju okolja in urejenemu gospodarstvu.

Centralno skladišče lesa

ABC NET, d.o.o.

Akcija - lesene terase in fasade

AKCIJA LESENE TERASE IN FASADE do 60 % popust